Peti, egyetemista - Realfit kettlebell klub

2013

17 éves vagyok, 70 kg és egészséges. De ez nem mindig volt így, mikor elkezdtem az edzést kb. 64 kg voltam, rossz testartással, gyengébb immunrendszerrel. Mióta elkezdtem ezt a sportot, sokkal jobb lett a testtudatom, és jobban érzem magam a testemben. Régebben amikor kondiztam gyakran panaszkodtam izomgörcsökre (meg az előtt is), ám mára már nincsen ilyen panaszom a szakmailag tökéletesen felépített edzések végett, valamint amiatt mert rengeteg jó tippet kaptam az edzőmtől.

De nem csak emiatt tartom jónak az edzéseket. Egyszerűen egy nagyon jó, összetartó csapat gyűlt össze, akik egyfolytában segítik, bíztatják egymást, például,” hogy kibírod”, “már kevés van hátra”, vagy “na még nyomd ki ezt az egyet”. Az volt még a gondom a kondinál, hogy általában egyedül jártam le, és nagyon unatkoztam… nem élveztem az edzést… Ez itt most nincs meg, itt mindig jó az edzés, nem unatkozom, mert ott vannak mellettem az edzőtársak – lassan barátok, akikkel együtt küzdünk, aztán meg dicsekedünk, hogy mit értünk el.

Egyszerűen imádom ezt a sportot, imádom ezt a csapatot, és jól érzem magam a testemben.


2015

Utoljára két éve írtam véleményt a kettlebellről, és azon belül is a csapatról és az edzőről. Továbbra is azt érzem ez a sport az amit nekem találtak ki. Rengeteget fejlődtem Peti instruálásával, időközben én is instruktorrá avanzsálódtam, és egyszerűen szuperül érzem magam (nem mindig volt így, azóta jobb az erőlétem, elégedettebb vagyok a testemmel).  Sokat kaptam ettől a sporttól, szóval mindenkit buzdítok aki gondolkozik a kipróbálásán, hogy tegye meg.

Nekem sikerült megint egy kis izmot felszedni, emellett még mindig alacsony a testzsír százalékom; no meg azért olyan másfél-kétszer akkora súlyokkal edzem. Büszke vagyok arra amit elértem idáig, és szerintem nyugodtan mondhatom, hogy az edzőm is. (szerk.: pontosan így van, az edző nagyon büszke! 🙂 )

Nálunk a csapat nagyon összetartó, Peti rendkívül tehetséges edző, tele jóindulattal, és jó hangulatúak az edzések is. Nem tudok negatívumot megemlíteni, és nem is szaporítanám a szót.  Kezd el a kettlebellt!