Norbi, egyetemista - Realfit kettlebell klub

2013 Októberben történt meg az első próbaedzésen való részvételem.
Petivel edzés után konzultáltunk a kitűzött céljaimról és arról, hogy mit is várok valójában az edzésektől.
Eleinte, mint általában mindenki, kizárólag külső változást akartam elérni, még képet is hoztam Petinek a kitűzött a célomról. Ami a legmotiválóbb volt számomra , hogy Peti többször is hangsúlyozta, hogy bármit képes vagyok elérni  amit akarok, csak befektetett idő és energia kérdése.

Peti motiválása nélkül, valószínűleg megragadtam volna az akkori formámban az enyhén görnyedt testtartásommal és esetlenül vékony lábaimmal. Egyszóval nem volt tökéletes a 82kg-os alap amire az elkövetkezendő 2 évben heti három alkalommal kemény munkával építkeztünk.

Az idő múlásával azt vettem észre, hogy teljes mértékben kiegyenesedett a tartásom, és a reggeli kocogásaim 6-7km-ről  11-12km-re ugrottak, egyszóval brutális állóképességet és sugárzó energiát kölcsönöztek nekem a különböző edzéseken használt más-más, a konditermekben legendákban sem hallott új mozgásformák.  Idővel azt vettem észre, hogy lelkileg is jobban vagyok és edzések után határozottan javult a szellemi teljesítőképességem.
Ezután extra tömegnövelésbe kezdtem, elkezdtem odafigyelni az elegendő kalória bevitelre, aminek során szintén nem volt hiányom edzői tanácsokban és edzés utáni konzultációkban.
Így 2014 nyarára elértem a 102,5kg-ot , céltudatosan mentem a kívánt súly fölé , mert könnyebb volt a felesleget átvinni izomba mint a semmiből építkezni.

Ekkor már éreztem, hogy a tömegem nem kényelmes a futásnál , és az egyéb napi teendőkben.(pl. más 102,5 kilóval kimászni reggel az ágyból mint 82kg-val). Így hát újabb konzultációra került sor, aminek következtében változtattam az edzéseim intenzitásán, és az étrendemen.
Kemény munkával és  magamra való odafigyeléssel  igen rövid idő alatt elértem a kívánt formát amelyet még azon a 2013-as októberi délutánon Márkin Péterrel kitűztünk, tehát 2015 márciusában már 93kg-al és végül 2015 júniusában már 90kg-al jöttem az edzésekre.
Augusztusban külföldre költöztem, és azóta is arra törekszem, hogy fenntartsam azt az érzést, amelyet a RealFit edzések és a csapat kölcsönzött nekem, hogy jól érzem magam a testemben és büszke vagyok az elért teljesítményre.

Nehezen találok itt akár csak hasonlóan jó edzőt, mint Márkin Péter és hasonlóan jó csapatot, mint a RealFit. Mert mi kell ahhoz, hogy valaki jó edző legyen? Kell hozzá hivatalos végzettség, hiteles külső, határozottság, jó kommunikációs készség, precizitás, pozitív kisugárzás, elhivatottság és legvégül komoly őszinteség (ne a kedvedben akarjon járni, hogy rövidtávon élvezd az edzéseket,hanem akarja  a hosszú távú célokat veled együtt elérni)
Ha valaki egy jó csapathoz akar tartozni, és  olyan edzőt szeretne, aki rendelkezik a feljebb említett kritériumokkal, akkor ne habozzon, hogy belépjen-e a RealFit-be!
Ezúton is szeretném megköszönni a csapatnak a jó hangulatú edzések sokaságát és egymás motiválását! Remélem még lesz alkalmunk együtt swingelni 🙂 .

További  jó edzéseket és kitartást kívánok minden RealFit-esnek!